Akademik araştırmalarınızda kullanabileceğiniz Piri Keşif Aracı yayında

Akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için araştırılan konu hakkında birçok veri tabanını tarayarak sonuçları analiz edip, listeleyen Piri, Üniversitemiz Kütüphanesi’nde kullanılmaya başlandı.
Arama odaklı kurumsal olarak özelleşmiş bir keşif aracı olan Piri, yapay zekâ destekli modern arama algoritmaları ile ilgili içerikleri bulmayı amaçlar. Piri Keşif Aracı sadece dijital veri tabanları ile değil, kütüphane kataloğumuz ile de entegredir ve kütüphanemizdeki basılı yayınların da sonuçlarını gösterir. Piri Keşif Aracı, YÖK Ulusal Tez Merkezi ile birlikte binlerce yabancı üniversite de yayınlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerini kapsar. Yayın arama, tez arama, katalog arama, video-sunum arama ve gelişmiş arama seçenekleri de bulunan Piri Keşif Aracı sayesinde sadece tezlerin aranabileceği bir ekran sayesinde arama kelimesi ile bağlantılı tezlere kolayca ulaşabilmektedir.