Ders Kaydı Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine

1) Lisansüstü öğrencisi bir dönemde en çok 4 (dört) ders seçebilir. (Tez, Uzmanlık alan dersi, Seminer ve Doktora Yeterliğe Hazırlık Çalışması dersleri hariç)

2) Bilimsel hazırlık sınıfı öğrencilerimiz açılan tüm bilimsel hazırlık derslerini almak zorundadır. Bilimsel hazırlık programındaki bir öğrenci, mevcut derslerinin yanı sıra Enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile lisansüstü programa yönelik dersler de alabilir. (Bunun için akademik takvimdeki belirtilen süreler içerisinde Enstitümüz internet sayfasında yer alan formlar bölümündeki Yüksek Lisans Ders Alma Talep Formu’nu doldurarak Anabilim dalına başvuru yapması gerekmektedir.)

3) Ders seçimlerinde (SEC 102) seçmeli olarak açılmış olan tüm dersleri görüntülemek için sayfanın sağ alt köşesindeki tüm dersleri listele butonunu tıklayarak açılmış olan tüm seçmeli dersleri görebilirsiniz.

4) Doktora öğrencilerimiz için Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün zorunlu dersi olan Gelişim ve Öğrenme dersi sadece Afet Yönetimi Anabilim Dalında tanımlı olup, tüm doktora öğrencilerimiz ders kayıt sekmesindeki Müfredat/Bölüm Dışı Dersler sekmesine girerek Birim kısmında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Program kısmında ise Afet Yönetimi (Doktora) yı seçerek ilgili derse kayıt yapabileceklerdir.

5) Tezli yüksek lisans programı öğrencilerimiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün zorunlu dersi olan Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği dersini Müfredat/Bölüm Dışı Dersler sekmesine girerek Birim kısmında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Program kısmında ise tabloda hangi anabilim dalından ders almaları gerekiyor ise o anabilim dalını seçerek ilgili derse kayıtlarını yapabileceklerdir. (Örnek: Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dalı öğrencileri zorunlu dersi iktisat anabilim dalından seçerek kayıt yapacaktır.)