Doktora Tezi Başarı Ödülü Başvuruları Başlıyor

Değerli Öğrencilerimiz,

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün "Öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve özgün sonuçlara ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği ve becerisi kazandırma” hedefi bulunmaktadır. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimizin ve danışman hocalarımızın motivasyonlarını artırmak, teşvik etmek ve kalitenin artması amacıyla Doktora Tezi Başarı Ödülü Yönergesi hazırlanmış ve bu yıl ilk defa uygulamaya geçilmiştir. Hazırlanan yönergeye uygun olarak doktora tezlerinin akademik açıdan değerlendirilmesi ve en başarılı doktora tez çalışmalarının ödüllendirilmesi süreci 2024 yılı başvuruları 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle başlayacaktır.

2024 Doktora Tezi Başarı Ödülleri, “Fen Bilimleri” ve “Sosyal Bilimler” alanlarında gerçekleştirilen çalışmalara verilecektir.

2024 Doktora Tezi ödüllerine müracaat etmek için;

a) Öğrencinin 2022-2023 akademik takvim yılı içerisinde mezun olmuş olması,

b) Tez çıktıları arasında SCI veya SCI-Expanded kapsamında yayınlanmış/DOI numarası alınmış en az bir adet makalesinin veya tez çalışmasının TÜBİTAK tarafından desteklenmiş proje kapsamında yer alması ya da patent/faydalı modelinin bulunması gerekmektedir.

Doktora Tezi Başarı Ödülü Başvurularına ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı yönergeye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru tarihi 15-22 Nisan 2024 olup söz konusu tarih aralığında başvuru sahibi gerekli evrakları enstitümüze teslim etmiş olmalıdır.

Not: Başvuru Formu (EK-1) ve Ön Değerlendirme Formu (EK-2) yönergenin içerisinde yer almaktadır.

İletişim ve sorularınız için:

Sekretarya Birimi

Gümüşhane Üniversitesi