Lisansüstü Programlara Başvurular Başladı

Üniversitemiz 2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Lisansüstü programlara öğrenci alımları başladı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından yayımlanan başvurularda tezsiz yüksek lisans programında 560, tezli yüksek lisans programında 1076 ve doktora programında 164 adet öğrenci kontenjanı için alım yapılacak. Lisansüstü Programlarına Başvurular 25-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında olup, kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını 11-14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapacaklar.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ yaptığı açıklamada; “Enstitümüzün kurulduğu 21 Mayıs 2021 tarihinden itibaren hem nitelik hem de nicelik olarak gelişimimizi sürdürmek üzere gayret sarf ediyoruz. 2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için 33 Anabilim Dalı’nda tezli yüksek lisans, 3 Anabilim Dalı’nda tezsiz yüksek lisans ve 11 Anabilim Dalı’nda da doktora programına öğrenci alımı gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile ulusal ve uluslararası düzeyde üstün nitelikli araştırmacı ve uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Başvuru işlemi gerçekleştirecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Lisansüstü program kontenjanları, başvuru şartları, başvuru biçimi ve gerekli belgeler, başvuruların değerlendirilmesi ile kesin kayıt esnasında istenen belgeler gibi ayrıntılı tüm bilgilere https://enstitu.gumushane.edu.tr/ adresinden kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir. Son olarak enstitümüzün kuruluş tarihinden itibaren her türlü katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e teşekkür ederim” dedi.

Yeni dönemde yapılacak alımlar için Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemizde Lisansüstü öğrenci alımlarımızı yapmaya başladık. Enstitümüzde yeni açtığımız ve öğrenci alımına başladığımız programlar ile Lisansüstü öğrenci sayımızı artırmış olacağız. Ayrıca uluslararası öğrenci kontenjanlarımızı da artırarak, güz yarıyılı içerisinde kayıtlarımızı açtık. Eğitim kurumlarımız, kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız protokollerde Enstitümüz bünyesinde tezsiz yüksek lisans programı sayısını ve kontenjanlarımızı da artırdık. Başvuru yapacak adaylar için Üniversite olarak çeşitli kolaylıklar tanıdık. Çalıştığı kurumda yükselmeyi hedefleyen herkesin bu programlara başvurularını bekliyoruz. Çevrim içi yapılacak kayıtlar için tüm adaylara şimdiden başarı dileklerinde bulunuyorum. Katkı sunan emek veren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.”