Başarılı Doktora Tez Çalışmaları Ödüllendirilecek

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde hazırlanan Doktora tezlerinin akademik açıdan değerlendirilmesini sağlamak ve en başarılı tezlerin ödüllendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönerge Senato kararının ardından Enstitü tarafından yayımlandı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ yaptığı açıklamada; ödüllerin, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Doktora Tezi Başarı Ödülü olmak üzere dört bilim alanında verileceğini belirterek, öğrencilerin başarı ödüllerine başvuru yapabilmesi için bazı hususları dikkate almaları gerektiğini dile getirdi. Başvuru için öğrencinin bir önceki akademik takvim yılı içerisinde mezun olması, tez çıktıları arasında SCI, SSCI, AHCI veya SCI-Expanded kapsamında yayımlanmış/DOI numarası alınmış en az bir adet makalesinin olması veya tez çalışmasının TÜBİTAK tarafından desteklenmiş proje kapsamında yer alması ya da patent/faydalı modelinin bulunması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Dağ ayrıca, 2024 yılı itibariyle ilk doktora tezi başarı ödüllerini vermeyi planladıklarını, dolayısıyla 2022-2023 akademik yılı içinde doktora tezlerini tamamlayan öğrencilerin başarı ödülüne başvuru yapabileceğini de sözlerine ekledi. Konu ile ilgili öncelikli hedeflerinin niteliği artırmak ve başarıyı ödüllendirerek ilerleyen dönemlerde ülkemiz ve evrensel ölçekte bilim dünyasında ses getirebilecek çalışmaları teşvik etmek olduğunu belirten Dağ, bu fikirlerinin hayata geçirilmesinde destek ve teşviklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e teşekkürlerini iletti.

Doktora programının temel hedefinin bireyin bir alanda uzmanlaşması ve eğitimini aldığı alanla ilgili uygulamalar yaparak, özgün eserler ortaya koyabilmesi olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Niteliğin artması ve daha kaliteli eserlerin ortaya konabilmesi için öğrencileri teşvik edebilmek adına Enstitümüz tarafından bir ödüllendirme süreci başlatıldı. Yayımlanan yönerge ile de hazırlanan Doktora tezlerinin ödüle başvuru, başvuru değerlendirme ve başarılı olanların ödüllendirilmesi süreçlerine ilişkin yöntem ve esaslar belirlenmiş oldu. Ödül kazananlara ödülleri akademik açılış, mezuniyet töreni veya Enstitü tarafında düzenlenecek özel törenle takdim edilecektir. Doktora tezlerinin ödüllendirmesi ile lisansüstü eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Tezlerden üretilen akademik yayınlar göz önünde bulundurularak başarılı tez çalışmalarının yürütücülüğünü gerçekleştiren danışman öğretim üyeleri de onurlandırılacaktır. Bu vesileyle başta Enstitü müdürümüz Doç. Dr. Serhat Dağ olmak üzere söz konusu sürece emek veren, katkı sunan tüm personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Diğer Haber ve Duyurlar
Ekli Dosyalar