Enstitümüz Tarafından Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından “Akademik Düzeyde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi” etkinliği gerçekleştirildi.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yürütücülüğünde Fen, Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanında doktora yeterliliğini almış, tez aşamasında olan doktora öğrencilerimiz ile üniversitemizde görev yapan doktora mezunu araştırmacıların Bilimsel Araştırma Proje önerisi hazırlama ve yürütme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından “Akademik Düzeyde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi” etkinliği düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asim Kadıoğlu koordinatörlüğünde Prof. Dr. Birdoğan Baki ve Prof. Dr. Yener Eyüboğlu’nun eğitmenliklerini üstlendikleri “Akademik Düzeyde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi” etkinliği Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İki gün süren etkinlikte katılımcılara, proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken; temel kavramlar (bilgi, bilim, bilimsel araştırma, bilimsel etkinlikler, bilimsel araştırma ile ilgili deyimler), proje yönetimi, araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyonu konuları etkileşimli seminerlerle anlatıldı. Seminerlerin sonunda katılımcılar gruplara ayrılarak örnek birer proje çalışması yürüttü. Yürütülen örnek proje çalışmalarının sunumları eğitim etkinliği içerisinde gerçekleştirildi. Grupların birbirlerini puanlaması ve değerlendirilmesi yapılarak katılımcılara bilimsel proje üretme, yazma ve sunma deneyimi kazandırıldı. Etkinlik sonunda eğitime katılan 25 katılımcıya Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sertifika verildi.

Gerçekleştirilen eğitim sonunda bir konuşma yapan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi’nde kuruluş dönemi öncesi de dâhil olmak üzere geçirdiğim 22 yıllık süreçte üniversitenin gelişimiyle ilgili kat ettiği yolun yakın tanığıyım. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak Üniversitemizin ve Enstitümüzün bilimsel çalışmalara ve projelere daha fazla katkı sağlaması adına bilimsel proje hazırlama eğitim etkinliğini gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın buradan aldıkları eğitim sonrasında önerecekleri projelerle hem kendilerini geliştirmelerini hem de Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize katkı sağlamalarını bekliyoruz. Eğitim programının gerçekleştirilmesinde her zaman olduğu gibi desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek ve üniversite yönetimimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim programının koordinatörü Prof. Dr. Asim Kadıoğlu ile eğitmen hocalarımız Prof. Dr. Birdoğan Baki ve Prof. Dr. Yener Eyüboğlu’na da katkı ve emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yürütücülüğünde gerçekleştirilen eğitimin önemine vurgu yaparak; “Bilimin ilerlemesi, sürekli araştırma ve geliştirme ile mümkündür. Tabi bu araştırma ve geliştirmeleri yapmak için de eğitimin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Başta TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi ülkemizin önemli kurum ve kuruluşlarıyla çalışmalar gerçekleştiren Üniversitemiz de bir bilim yuvasıdır. Daha donanımlı ve güçlü çalışmalara imza atabilmek için bilimsel altyapı ve yeterliliklerimizin de güçlü olması gerekir. Bu amaçla Gümüşhane Üniversitesi olarak fen, mühendislik ve sosyal bilimler alanında doktora yeterliliğini almış, tez aşamasında doktora öğrencilerimiz ile üniversitemizde görev yapan doktora mezunu araştırmacılarımızın akademik yönlerini güçlendirmeleri ve proje yazımı konusunda daha deneyimli hale gelmeleri için ‘Akademik Düzeyde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi’ adlı eğitim etkinliğini düzenledik. Etkinliğin gerçekleştirilmesi aşamasında emeği geçen Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğümüzü kutluyorum. Eğitimlerin verilmesi noktasında emek veren ve katkı sunan başta Koordinatör Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Asim Kadıoğlu olmak üzere eğitmenler Prof. Dr. Birdoğan Baki ve Prof. Dr. Yener Eyüboğlu’na da teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
25 katılımcının iki gün boyunca büyük keyif alarak sürdürdüğü etkinlik, sertifika töreniyle sona erdi.
  • Gösterim 1001
  • Toplam 5