Yemek Bursu Başvurusu Hakkında

YEMEK BURSU BAŞVURU AÇIKLAMALARI

Başvurular Gümüşhane Üniversitesi Yemek Bursu Yönergesinin 7’nci maddesi kapsamında değerlendirilerek Form-2 de bulunan puanlama sistemine göre Asil ve Yedek olarak sıralanacaktır. Başvurular 17.10.2023-27.10.2023 tarihleri arasındı yapılacaktır.

1- BAŞVURU KOŞULLARI

a)Yemek bursuna,  disiplin cezası almamış, sabıka kaydı olmayan, sigortalı bir işte çalışmayan tezli yüksek lisans öğrencileri, Yemek Bursu Yönergesi’nde belirtilen şartları taşımaları kaydıyla başvurabilir.

b)Yemek bursundan faydalanmak isteyen öğrenciler, " Yemek Bursu Başvuru Formunu (Form-1)" doldurarak, sunulması gereken belgelerle birlikte Lisansüstü Eğitim Enstitüsü müdürlüğüne başvuru süresi içinde teslim etmek zorundadır.

c)Yemek bursu başvuru formlarında eksik, yanlış veya yanıltıcı beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılır.Gerekli görülürse bu öğrenciler hakkında disiplin hükümleri uygulanır.

2- BAŞVURUDA SUNULMASI GEREKEN BELGELER

a) Başvuru tarihi itibariyle sigortalı bir işte çalışmadığını gösterir belge (Sigortalılık Tescil Belgesi)

b) Vukuatlı nüfus kayıt örneği

c) Disiplin cezası almadığını gösterir yeni tarihli öğrenci belgesi

ç) Aile gelirini gösterir belge.( Çalışan için Maaş bordrosu/Emekli için son alınan maaşı gösterir banka hesap ekstresi/Esnaf için vergi levhası fotokopisi)

d) Transkript veya ÖSYM sonuç belgesi,

e) Adli sicil belgesi (E-devlet veya ilgili kurumdan alınabilir.)

f)Gazi, şehit yakını olarak müracaat edenler Askerlik Şb. Alınmış yakınlık belgesi

g) Sağlık nedeniyle yararlanmak isteyen öğrenciler için %40 ve üzeri engelli olduklarına dair sağlık raporu

ğ) 2828 Sayılı Kanun kapsamında devlet koruması altında olan öğrenciler için bu durumlarını gösterir resmi belge

h) Milli sporcu kontenjanından faydalanmak isteyen öğrenciler için milli olduklarına dair belge

3- YEMEK BURSUNDAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER

Yemek burusuna başvurusu yapmış olsalar dahi;

a) Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

b) Yetim maaşı ve nafaka dışında, asgari ücretle sürekli/part time bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,

c) Tezsiz yüksek lisans öğrencileri,

ç) Bu yönerge hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler

d) Disiplin cezası alan öğrenciler,

e) Kısmi Zamanlı öğrenci olarak çalışan öğrenciler,

f) Not ortalaması 2:00 ve altında olan öğrenciler,

g) Devlet ve Üniversite burslusu olmayan yabancı uyruklu öğrenciler,

ğ) Sabıka kaydı bulunanlar yemek bursundan faydalanamazlar.

4-YEMEK BURSUNDAN DOĞRUDAN YARARLANABİLECEK ÖĞRENCİLER

Değerlendirme ve kontenjan sınırlamasına tabi tutulmaksızın, yazılı olarak başvurmaları halinde doğrudan yemek yardımından faydalanabilecek öğrenciler:

a) Sağlık Raporu ile belgelemek şartıyla %40 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler,

b) Anne, baba ve kardeşinin şehit veya gazi olduğunu belgelendiren öğrenciler,

c) 2828 sayılı Kanun kapsamında , devlet koruması altında olan öğrenciler;

ç) Milli sporcu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile Üniversitemizi temsilen katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda takım halinde veya bireysel olarak ilk üçe giren öğrencilere SKS Daire Başkanlığının teklifi ve Rektör onayı ile kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın yemek bursundan faydalanabilir.